KAYSERİ / DEVELİ - Çayırözü Ortaokulu

Mrt

Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl 2 Haziran 2024'te gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki Merkezî Sınav'ın başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı.

LGS kapsamında 2 Haziran 2024'te uygulanacak Merkezî Sınav'ın başvuruları, 18-29 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacak. Ücretsiz gerçekleştirilecek sınava katılım isteğe bağlı olup katılmak isteyen öğrenciler başvurularını e-Okul sistemi üzerinden yapabilecek.  Okul müdürlükleri, başvuru işlemleri için öğrencilere rehberlik edecek ve sınav başvuruları, 1 Nisan 2024 tarihine kadar okul müdürlükleri tarafından onaylanacak.  Öğrenciler, başvurularının yapılıp yapılmadığını e-Okul üzerinden takip edebilecekler.

Ara

NİSAN 2024 ÖĞRETMEN NÖBET ÇİZELGESİ İÇİN AŞAĞIDAKİ BAĞLANTIYA TIKLAYINIZ.

Mrt

İlimizde, 2. dönem 1. yazılı sınavlarından 7. Sınıf Fen Bilimleri  dersi için 25 Mart 2024 tarihinde İl geneli ortak yazılı sınavı yapılacak olup, konu-soru dağılım tablosu aşağıda yer almaktadır.

Ara

12.02.2024 Tarihinden itibaren geçerli sınıf ders programı için aşağıdaki bağlantıya tılkayınız.

Ara

12.02.2024 Tarihinden itibaren geçerli öğretmen ders programı için aşağıdaki bağlantıya tıklayınız.

Sayın Velimiz

Okul Aile Birliğimizin yıllık Olağan Genel Kurul toplantısı 22 Aralık 2023 Cuma saat 14:00’te, aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere okulumuz kütüphanesinde yapılacaktır. Okul – Aile arasındaki bütünleşmenin gerçekleştirilmesi, veli ve okul arasındaki iletişimi güçlendirmesi, eğitim – öğretimi geliştirici faaliyetlerin desteklenmesinde büyük anlam taşıyan, Birlik Yönetim Kurulu Üyelerinin de katılımının olacağı bu toplantıya tüm velilerimizin katılımını bekler, sağlık ve mutluluklar dileriz.

Ara

Millî Eğitim Bakanlığınca resmî ve özel ortaokullar ile liselerde okul genelinde yapılacak 1. dönem 2. yazılı sınavlara yönelik örnek soru kitapçıkları yayımlandı. Örnek soru kitapçıkları her sınıf düzeyinde hazırlanmış olup soruların çözüm videoları öğrencilerimizin erişimine açılmıştır.

Yayımlanan örnek soru kitapçıkları öğretmenlere sınav uygulamalarında rehber niteliği taşırken örnek sorular, Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği'nde yer alan "...tüm sınavlar cevaplarını öğrencilerin oluşturduğu..." ifadesinin öğrenciler tarafından daha net anlaşılması amacıyla hazırlandı. Ayrıca örnek soru kitapçıklarındaki soruların çözüm videoları, öğrencilerin girecekleri yazılı sınavlardaki sorulara nasıl cevap vermeleri gerektiğiyle ilgili bilgi sahibi olmalarını sağlayacaktır.

Eğitim kurumu sınıf/alan zümreleri, kendi il sınıf/alan zümrelerince hazırlanan konu soru dağılım tablolarına göre söz konusu örneklerde yer alan soru şekillerine uygun sınav sorularını hazırlayacaklardır.

Ara

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınava hazırlık yapan öğrencilerin çalışmalarına destek olmak amacıyla hazırlanan örnek soru ve çözümlü videoları yayımlandı.

Ara

Millî Eğitim Bakanlığınca yapılan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS), 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

Ock

Okulumuz ilkokul ve ortaokul bir arada bulunmakta olup, 1 ana bina ve 1 ek bina olmak üzere 2 bloktan oluşmaktadır. Ortaokulumuz bünyesinde 4 şube bulunmaktadır. Sınıf mevcutlarımız şu şekildedir;

5/A: 5      6/A: 3       7/A: 12      8/A: 9         Toplam 29 öğrenci